четвъртък, 7 юли 2011 г.

И малко за гурме спирките, съпътстващи нашите пътешествия. Back to Bulgaria (by Aleks Tosheva)Живот без любов бил като година без лято. Кимам утвърдително и прокарвам лунатична усмивка. Лятото отдавна се е превърнало в любимата ми сентенция за всичко обикнато от веднъж – приспивните песни на вълните, ситният пясък и студената Сангрия, и дългите рокли за още по-дългите нощи. Лятото носи отпечатъкът на моментите, които някак задминат въображението, на гледките и вкусовете, които просто не избледняват.
Добрата храна ми е слабост, а откриването на места, където я приготвят с особена виртуозност остава една от любимите ми дисциплини и през отпускарския сезон. Всеки като че има местенца, на които с радост се връща отново и отново, защото знае, че ще срещне същото класно обслужване, внимание към детайла и божествена кухня. Ресторантът, за който ще поговорим е тъкмо такова слязло от приказките място, където с удоволствие да посветиш час-два от добрите си спомени.
Ресторант Di Valli се намира в китното морско градче Созопол и едно необикновено местенце, което съчетава уют и класа, страхотна храна  и не по-малко страхотно обслужване, и всичко това на доста разумна цена. Мястото е същинско откритие и с мен се съгласяват, подкрепени от положителни рецензии, както експертите от списание Мениджър, така и мамите от forum bgmama, а за последното, май всички сме запознати какво признание бива в днешно време! Може би най-хубавото от всичко е, че ресторантът успява да задържи ниво през годините и с това спечели и верни фенове като мен. Менюто предлага  приятна селекция от френската и италианската кухня, както и добър винен лист. Храната се оформя, стилизира и поднася така, че поначало ви е жал да отхапете от малките шедьоври, но още с първата хапка бързо забравяте скрупулите. Опитайте ризото с мастило от Сепия или пък свинските ролове със спанак и сос от горски билки с мед. Изобщо, каквото и да изберете няма шанс да сбъркате. Аз опитах неща, които тенденциозно не поръчвам никъде и пак останах изумена от качествата на главния готвач Венцислав Филев и верния му отбор професионалисти, които просто личи, че обичат работата си и я вършат невероятно добре. Отидете и сами се убедете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар